2 mio. kr. til ny billedkunstfestival

En ny, international billedkunstfestival i Nordjylland er blevet støttet med 2 mio. kr. fra Statens Kunstråds Billedkunstudvalg. Festivalen løber af stablen i efteråret 2010 i hele regionen.

Nordjylland bliver i efteråret 2010 ramme for en stor, ambitiøs billedkunstfestival. Det ligger fast efter at Statens Kunstråds Billedkunstudvalg har bevilliget 2 mio. kr. til billedkunstfestivalen •PORT 20:10. Festivalen er et samarbejde mellem 11 nordjyske kommuner, Region Nordjylland, Aalborg Universitet og en række andre kulturinstitutioner og museer.

Publikum som medskaber af kunsten
Konceptet bag •PORT 20:10er, at man i høj grad vil involvere publikum og gennem billedkunsten forsøge at udfordre og forholde sig undersøgende til, hvordan kunst bliver formidlet i dag.

Udgangspunktet for •PORT 20:10 er, at forudsætningen for vores eksistens er digital i dag. Vi omgiver os med digitale, sociale medier og digital kommunikation hver dag, og det forholder kunstværkerne i •PORT 20:10 sig til.

Den kunstneriske nysgerrighed skal pirres
Henrik Thomsen, der er kulturrådmand i Aalborg Kommune samt formand for Kulturaftale Nordjylland. glæder sig over, at næsten 600.000 nordjyder har nogle spændende kunstoplevelser i vente, men også over, at der er mange samarbejdspartnere om projektet:

”Jeg har en forventning om, at •PORT 20:10 bliver et stærkt supplement til det store arbejde, vi i forvejen yder på kunstområdet. Samtidig er det et stærkt kort, at vi både er kommuner, regionen, universitet og kunstinstitutioner til at løfte opgaven med PORT 20:10,” udtaler Henrik Thomsen og uddyber:

”Jeg håber festivalen udkrystalliserer sig i yderligere samarbejde om kunsten, og at den styrker det kunstneriske vækstslag indenfor billedkunsten i regionen. Og så skal borgerne have nogle gode oplevelser, som stimulerer deres kunstneriske nysgerrighed.”

Billedkunstfestival booster udviklingen
Elisabeth Toubro, som er formand for Statens Kunstråds Billedkunstudvalg, er glad for at kunne støtte •PORT 20:10.
”Billedkunstudvalget under Statens Kunstråds valgte at støtte •PORT 20:10, fordi festivalen både i idé og koncept er fantastisk godt gennemtænkt. Hele regionen er på det kulturelle område i forvejen i rivende udvikling, og vi tror på, at billedkunstfestivalen vil være med til at booste udviklingen op på et endnu højere niveau,” siger Elisabeth Toubro og uddyber:

”I Statens Kunstråd vil vi gerne motivere og inspirere kommunerne til at have høje ambitioner på kunstens vegne. Vi håber med •PORT 20:10, at kunsten sætter sig nogle spor – både i det fremtidige samarbejde om kunst og kultur mellem regionen, kommunerne og de forskellige institutioner som er med, men også i forhold til at borgerne møder kunsten på et højt, professionelt niveau, bliver involveret og får ejerskab til kunsten.”

PORT 20:10 er sammen med Statens Kunstråds hidtil største satsning på billedkunstområdet uden for København.

For yderligere oplysninger og kommentarer kontakt:

Henrik Normann Thomsen, Skole- og Kulturrådmand i Aalborg Kommune, tlf.: 99 31 40 01
Elisabeth Toubro, formand for Statens Kunstråds Billedkunstudvalg, tlf.: 20 88 91 68
Gitte Ørskou, formand for Kunstnerisk ledelse i •PORT 20:10, tlf.: 99 82 41 01

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *